Поетичний фестиваль «Від Гуцулії до кряжів донецьких»

Приводом до його проведення стала премія імені Тараса Мельничука «Князь роси», якою щороку відзначають найталановитіших поетів України. Лауреати цьогорічної відзнаки виступили на невеличкій сцені поетичного фестивалю, розташованій в приміщенні Чернівецького органного залу.

Організатором поетичного заходу став Мирослав Лазарук – головний редактор «Буковинського журналу», член Національної спілки письменників України, Асоціації українських письменників, а також Національної спілки журналістів України.

Розпочався фестиваль переглядом короткометражної стрічки «Тарас – князь слова», наданою чернівецьким обласним телебаченням. Сюжет демонстрував виступ Тараса Мельничука 1992 року і його прочитання вірша «Червоний чоловік». Після цього всі присутні пом’янули відомого поета хвилиною мовчання.

Із власними поетичними творами на сцену виходили: переможець цьогорічної премії Леонід Талалай, декан філологічного факультету ЧНУ Борис Бунчук, Микола Рачук, Василь Шкурган, Василь Карп’юк, Тарас Григорчук, Василь Герасим’юк, а також Мирослав Лазарук, який зачитав як власні поезії, так і твори Василя Кухти, який не зміг відвідати захід.

Відкриття поетичного фестивалю у Чернівцях мала відвідати також Катерина Ющенко, але з вагомих причин вона не змогла приїхати. Натомість дружина екс-президента надіслала вітальний лист усім лауреатам премії.

Поміж поетичних рядків присутні могли насолодитись звучанням органу під акомпанемент Світлани Бардаус, а також піснями у виконанні Олени Урсуляк.

На завершення Мирослав Лазарук пообіцяв вибороти у влади право на встановлення в Чернівцях меморіальної дошки Тарасові Мельничуку.                                                                       

4 коментарі

Лілія Шутяк
Це фото не Романа Пазюка)))))))))
Іванка Шкромида
ой, а чиє?
Лілія Шутяк
У Роми інші фото))) Дякую, що прибрали підпис!
Володимир Карагяур
Фестиваль для нас самих таких розумних і великих, що інші нас не розуміють…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте